Нено Мунитич

Нено Мунитич е роден през 1972г. в град Сплит, Хърватия. Получава магистърската си степен в Музикална Академия „Ино Миркович“ в Ловран в класа на проф. Горан Лист.
Като солист печели редица международни отличия, една от които е голямата награда на 8-я международен конкурс за класическа китара „Citta di Casarza Ligure“. Изявява се и като камерен музикант със съставите „Trio Nata Bene“ (китара, акордеон и домна ) ; дуо с флейтистите Sook In Lee – Южна Корея, Natali Youlzari – Франция; дуо с цигулари от класата на Ino Mirković – Хърватия, Jovan Kolundžija – Сърбия, Orest Shourgot – Украйна.
Поради невероятния успех на неговите ученици е притежател е на множество награди от Министерството на образованието – Хърватия. Те успяват да спечелят повече от 200 международни отличия от цял свят.
Вече двадесета година Нено Мунитич е учител по класическа китара. Преподавателската му дейност минава през музикални училища в Хърватия, Босна и Херцеговина и Словения. В момента работи като главен асистент на професор Карло Маркионе в Музикалната Академия в Ловран Хърватия.
Дава майсторски класове в много музикални училища, както и на международни фестивали в Европа. Член е на международни журита, както и основател на Международния китарен фестивал „Omis guitar fest“ в Омиш Хърватия.

Умения

Публикувано на

20.01.2016