Любомир Анов

Любомир Анов  е роден през 1970 година в град Плевен. На 9 годишна възраст започва обучението си по китара при Александър Миланов (ч-ще ”Съгласие”), а три години по-късно става ученик на Борислав Нанков. При този преподавател Любомир се влюбва във класическата китара.
Като тийнеджър  свири като основен китарист в групите”Експеримент’’, ’’Стършел” и „Отело”, с  които печели  награди на фестивалите в Севлиево, Червен Бряг  и  Русе. През 1992 година се включва в група „Екскалибър”.Песните по негови музика и текст”Малкият принц” и „Любовта ни надживява”стават номер 1 за три седмици в класацията „7+7” на НР ”Хоризонт”. Въпреки тези успехи групата се разпада и през 1995 година Любомир Анов и Орлин Диков  основават група „IAH”, която и до днес е музикална кауза номер едно и за двамата приятели. Групата има още един постоянен член – Евгени Венков –цигулка. В момента и тримата работят усилено върху свои авторски проекти в студиото на Сейхан Салиев.
Любомир Анов основава клуб ”Живи Струни” през 1995г. Целта на този клуб е да обучава млади таланти и да популяризира изкуството на акустичните аранжименти .През тези 20 години в този клуб са участвали популярният актъор Леонид Йовчев, певецът Константин Кучев, класическият китарист (гордост не само за клуба,но и за нашия град) Николай Михайлов,Милена Грамова и др. Като най-значими успехи  на „Живи Струни” се считат откриването на клас по класическа китара ,както и организирането на фестивал на китарното изкуство. Тази година предстои провеждането на Втори международен фестивал в нашия град,а броят на децата,изучаващи китара в Плевен надхвърля числото 100. Мечтите постепенно се превръщат в реалност…

Умения

Публикувано на

02.01.2016