Екатерина Икономова

Екатерина Васева-Икономова е родена и живее в София. С класическа китара се занимава от единадесетгодишна. Няколко години свири в китарен оркестър „Орфей“ под ръководството на Стефан Владимиров. После учи класическа китара при Валентин Вълчев, както и поп пеене, блус и импровизация при Георги Мирчевски. Бакалаварската си степен завършва в АМТИИ (Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство), Пловдив, в класа на Милена Вълчева. Магистратура учи в НМА „Проф. Панчо Владигеров“ в класа на Росен Балкански.
През 2001 година става финалист на Осмия международен фестивал и конкурс за класическа китара в Пловдив. Усъвършенства се в страната и в чужбина в майсторските класове на Ерик Франсери, проф. Алдо Лагрута, проф. Бернард Хеб, Скот Тенант, Уилям Каненгайзер, Дейвид Ръсел, Мануел Баруеко и други.
През 2007 г. съосновава заедно с Милена Вълчева, Валентин Вълчев и Емануел Икономов музикално издателство „БалкаНота“.
Екатерина Васева-Икономова има над 20-годишен стаж като преподавател по класическа китара, през петнадесет от които работи в софийското читалище „Николай Хайтов“, а понастоящем в китарно студио „Китарентино“.

Умения

Публикувано на

06.01.2016