Сдружение "Изкуството до мен"

Международен фестивал на китарата Плевен 2017 се организира от Сдружение “Изкуството до мен” и НЧ “ЛИК-1959” Плевен. Художествен директор, създател и главен организатор на фестивала е Николай Михайлов /28г./ – преподавател по класическа китара в НУИ “Панайот Пипков” – Плевен, китарист, автор-композитор на филмова музика и член на Сдружение “Изкуството до мен”.

Още с първото издание на музикалното събитие “Pleven Guitar Festival 2015”, екипът на неправителствената организация с общественополезна дейност успя да внедри своята водеща идеология, а именно – доближаване на изкуството до ежедневието на човека, неговото популяризиране и значение за обществото, създаване на предпоставки за мултикултурно развитие и творчески изяви, осъществяване на междукултурен диалог и обмен, личностно и духовно израстване в следствие на взаимодействие с изкуството, развитие на естетически усет сред младите.

Малкият, но силно вдъхновен екип на сдружението, е представляван от Милена Грамова-Михайлова /29г./ – председател на организацията, филмов режисьор, фен на фотографското изкуство, преподавател по китара в гр.Плевен, графичен дизайнер на китарния фест и помощник-организатор: “Китарното изкуство за мен е необятност, която ме изпълва с необясним трепет от съпреживяното…”. Момчил Минков /20г./ е софтуерен инженер и програмист, китарист, организатор на китарния фестивал. Неговият младежки поглед и иновативно мислене създават модерната и достъпна информационната платформа на фестивала в интернет пространството.  Любомир Анов – китарист, преподавател по китара в гр.Плевен.

Част от екипа на Сдружение “Изкуството до мен” са и младежи-доброволци, изучаващи класическа китара и любители на китарното изкуство, обединени от общата идея за развитие на международния китарен форум.
Яна Витанова – преводач
Стела Митева-Динкова  – косултант

Без съмнение екипът на читалище “ЛИК-1959” Плевен създава опора и стабилност в организационния процес. Високият професионализъм, опит и подкрепа създават увереност в пътя към мечтата на младежкия екип на Сдружение “Изкуството до мен”, която се е зародила в читалищния дом.

Превръщането на Плевенския международен фестивал на китарата във вълнуващ музикален празник за душата, изкуството и вдъхновението си остава водеща цел за организаторите, която тепърва ще се разширява. Създадените творчески взаимоотношения, приятелства и обогатяване, вследствие на междукултурния обмен вдъхват вяра към успеха на всяко следващо издание: “С вълнение очакваме Pleven Guitar Festival 2017 – предстоящия международен форум, за който ще направим всичко възможно да се превърне в ежегодно разрастващо се културно събитие за град Плевен – пресечна точка на eвропейската карта и не на последно място – платформа, даваща възможност за развитие на младите музиканти…“ /организаторски екип/.