Зоран Анич

Зоран Анич е роден в Белград и още от малък се утвърждава като млад талант. Само след няколко месеца от започването си да свири на китара има записи за националното радио.
С най-високо отличие завършва Факултета за Музикално изкуство в Белград, а след това успешно защитава и своята магистърска степен.
Като изпълнител е победител в множество национални и международни конкурси и участник в редица майсторски класове с преподаватели: Алерио Диас, Александре Лагоя; Дюсан Богданович; Ролан Диенс; Мануел Баруеко; Алваро Пиери; Роберто Оусел; Дейвид Ръсел; Костас Коциолис; Хуберт Кьопел; Томас Мюлер Перинг и др.
Преподавал е в Музикалната Академия в Сараево, а към момента преподава в Музикалното Училище „Доктор  В. Вучкович“ – Белград. Зоран Анич е активен учител и член на международни конкурси, а неговите ученици продължават да печелят множество престижни отличия.
Зоран Анич е един от основателите на Сръбската асоциация за Класическа китара (SAKG); както и член на Югоизточната асоциация на класически китаристи (ASEG); създател на международния фестивал за класическа китара „Guitar Art Festival“ ; Директор на „Guitar Open Festival“ в Суботица.

Умения

Публикувано на

13.01.2016